Joomla 2.5 Slideshow created by users based hosting reviews hosing guide and ratings.

Жилищна къща, с. Топола

Новопостроената къща в с. Топола е двуетажна и е изградена почти изцяло от камък. На първия етаж са разположени всекидневна и една спалня. На втория етаж има още една спалня, гостна, тоалетна и баня. Стаите се отопляват от 6 климатика и 2 алтерми на фирма Daikin, а подовото отопление се извършва от конвектори. За управление на отоплението и охлаждането е използвана SCADA система.

Системата Altherma by Daikin пусната на пазара в Европа в края на 2006 г. е специално разработена с цел високоефективно и комфортно отопление и охлаждане на едно– и двуфамилни къщи. Използването на инверторна технология позволява работа в режим отопление при външни температури до –20°С, наличието на допълнителен електронагревател осигурява недостигащата енергия в най-студените дни, а интелигентното управление на цялата система допринася за постигането на висок средногодишен коефициент на трансформация. Системата включва и компютърна симулация на енергийните разходи за всеки конкретен обект.

Всяко едно устройство има собствено дистанционно (BRC), което подава командите към платформа – конвертор като ги преобразува през MODBUS. WebSCADA задава параметрите на PLC – програмируем логически контролер, след което той ги изпраща до устройствата. Достъпът до webSCADA се осъществява посредством Internet Browser (например: Internet Explorer, Mozilla Firefox и др.). След стартиране на системата на главния екран могат да се наблюдава статусът (on/off) на Daikin устройствата, отговарящи за съответните помещения и статусът (on/off) на всички конвекторите отговарящи за съответните помещения, също така температурата в помещенията, външната температура и температурата на водата на двете алтерми.

© © 2019 КАСИ Аутомейшън. Всички права запазени.